Annons

Webb-tv: Hundratals på inomhusloppis i Svaneholm

Sol, blå himmel och en bra bit över 20 grader i luften.
Borås • Publicerad 31 maj 2008
Foto: 

Då samlad hundratals på Sjuhärads största inomhusloppis.

– Vi var tvungna att öppna dörrarna lite tidigare än planerat, för det var så mycket folk som redan hade samlats här då, säger Tomas Gustafsson, en av de ansvariga inom Viskafors IF som arrangerat loppmarknaden.

Annons

Störst rusning var det till möblerna, och det var också de som gick först. Redan några minuter efter nio började lyckliga fyndare släpa ut stolar, bord, soffor och allt möjligt annat de köpt.

Vid ett litet bord med två tillhörande stolar står Rakel Claesson och funderar.

– Jag kan tänka mig att köpa de här grejerna för 150 kronor. Max 200, men mer än så ger jag inte.

Pengarna som föreningen drar in på loppmarknaden är till viss mån en ersättning för de inkomster man tappat när Bingolottoförsäljningen gått ner.

– Jag har inte så stor erfarenhet av loppmarknader, så jag var lite orolig innan. Men nu när det är fullt med folk här så tror jag nog att vi kommer att sälja det mesta, säger Tomas Gustafsson. Här är ju full rulle, det är hur roligt som helst.

Loppmarknaden hålls inne i den gamla gummifabriken, och lokalen är på närmare 2500 kvadratmeter, vilket gör den till en av landets större innomhusloppmarknader.

– Många av de som kommit hit idag är sådana som arbetat i fabriken tidigare, och kanske inte satt sin fot här inne sedan 1993 då fabriken lades ned. Så det är lite nostalgiskt för dem att se de här lokalerna igen.

Borta vid möbelavdelningen står Rakel Claesson kvar och håller koll på bordet och stolarna hon tänkt köpa. När säljaren kommer blir det lite dealande innan de kommer överens om priset.

– Det blev 200 kronor för alltihop, men det är rätt okej tycker jag, säger Rakel.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons