"Vi vill ha Gloria kvar på Vårt Norrby"

I två år har Gloria Svensson jobbat på Vårt Norrby, men nu måste hon sluta.
Borås • Publicerad 1 oktober 2008
Fouzia Abduljabar, Sheeda Firouzfateh, Abdullahi Hassan, Amin Medjdoub, Jasim Muhudin och andra boende på Norrby är ledsna för att Gloria ska sluta. Man har startat en protestlista.
Fouzia Abduljabar, Sheeda Firouzfateh, Abdullahi Hassan, Amin Medjdoub, Jasim Muhudin och andra boende på Norrby är ledsna för att Gloria ska sluta. Man har startat en protestlista.Foto: Pelle Boersma

Besökarna där har startat en protestlista:

– Vi vill ha henne kvar. Hon betyder jättemycket för oss, tycker Abdullahi Hassan.

Gloria Svensson har haft så kallat plusjobb på Vårt Norrby sedan 2006. Det innebär att hennes lön till större delen har kommmit via arbetsförmedlingen.

Men ett plusjobb får inte pågå längre än två år, och därför slutar Gloria på Vårt Norrby den 16 oktober. I praktiken har hon redan slutat, eftersom hon är tvungen att ta ut innestående semester.

Gloria är förstås besviken:

– Jag vill mycket hellre jobba än att gå hemma med a-kassa. Jag får försöka söka andra jobb, men jag trivdes på Vårt Norrby och kände att jag behövdes där, säger hon.

Och besökarna på Vårt Norrby är också besvikna. Abdullahi Hassan har startat en protestlista för att Gloria ska få vara kvar. Det var självklart enligt honom:

– Hon bryr sig om alla här på Vårt Norrby oavsett ålder eller var man kommer i från. Jag gör allt för att få ha kvar henne, säger Abdullahi.

Han har själv gått runt och knackat dörr på Norrby. Många har skrivit på hans lista och det kommer hela tiden till nya namn.

Abdullahi förstår inte att kommunen inte har råd att anställa henne.

– De ljuger för oss. Kommunen har jättemycket pengar.

Fouzia Abduljabar kommer från Afghanistan. Hon är uppgiven för att Gloria ska sluta:

– Jag har alltid fått hjälp av henne, oavsett om jag har kommit med papper eller läxorna.

Hon kommer att sakna Gloria enormt mycket, förklarar hon:

– Gloria hade alltid tålamod och tid när jag kom, oavsett om hon satt och år eller så. Det är många här som kommer att sakna henne.

Sheeda Firouzfateh på Vårt Norrby har varit kollega med Gloria, men kommer nu att få jobba ensam:

– Det blir tråkigt. Vi kompletterade varandra bra och hade roligt ihop.

Dessutom kommer det att märkas i tillgängligheten i lokalen dit folk kommer bland annat för att använda datorn eller bara snacka en stund.

– Vi har halverat öppettiderna nu sedan hon slutade. Vi sänder radio en gång i veckan och så jobbar jag en del ute på kommundelen, så jag kan inte ha öppet mer, avslutar Sheeda.

Pelle Boersma
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.