unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"Vi vill ha bort snön från vägarna innan det fryser"

Besvärligt. Så beskrivs det närmaste dygnets väderläge av Mikael Barsk, ansvarig för snöröjningen i Borås. Först snö, sedan milt och regn under måndagseftermiddagen, till natten minusgrader.
– Vi ska försöka få bort snön från våra gator innan det fryser, säger han.
Snökaos, plogbil, bussar inställda
Snökaos, plogbil, bussar inställda
Foto: Jan Pettersson

Rejält med snö under måndagsförmiddagen. Efter lunch stiger temperaturen och snön övergår i regn. Under natten till tisdag förväntas temperaturen falla ner emot åtta minusgrader. Ett minst sagt besvärligt väderläge, något som Borås stads Mikael Barsk, trafikingenjör på tekniska förvaltningen och ansvarig för snöröjningen, skriver under på.

– Vi ska göra vårt bästa och försöka få bort snön från våra gator under natten innan det fryser, annars blir det problem, säger han.

Under måndagsförmiddagen har Borås stad mobiliserat det mesta i plogbilsväg för att hålla de mest prioriterade vägarna fria från snö.

– Vi drog igång klockan åtta i morse med de gator där bussarna går och kommer att köra på huvudgator under förmiddagen, säger Barsk.

Han berättar att det milda vädret i eftermiddag och det förväntade regnet kommer att luckra upp den packade snön på Borås vägar. Fryser den här snösörjan kommer vägbanorna att bli svåra att ta sig fram på.

– Det kommer att bli spårigt och besvärligt, därför vill vi ha bort det som kommer att luckras upp, säger Mikael Barsk.

Förhoppningen är att de allra flesta gator, även mindre villagator, ska hinnas med under natten innan kylan slår till.

SMHI gick under måndagsförmiddagen ut med en klass-1-varning om att det finns för plötslig ishalka under natten mot tisdagen i Sjuhärad.