Väpnat rån i Borås – maskerad man flydde från platsen

Borås Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen hade en insats i centrala Borås efter att en maskerad man rånat snabbmatsrestaurangen Subway sent under lördagen. Nu vill man få in tips från allmänheten.

En maskerad man rånade Subway på Stora Brogatan under lördagskvällen.

– Det är en person som har hotat personalen med ett pistolliknande föremål. Därefter har han fått med sig en okänd summa pengar från platsen, säger Aki Kononen stationsbefäl vid polisen i Borås.

Polisen har under kvällen haft en spaningsinsats för att försöka lokalisera mannen. Under söndagsmorgonen var ingen person gripen.

Magnus Söderqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, bekräftar för BT att polisen tagit del av en övervakningsfilm från restaurangen.

– Vi har tittat på den och har vissa uppslag att jobba efter. Vad som framkommer på den kan jag inte gå ut med, säger Söderqvist.

Sent i går kväll gick polisen polisen ut med att de ville ha tips från allmänheten gällande rånet. Signalementet de gick ut med var att mannen var mörkklädd och maskerad vid brottstillfället.

Under söndagsmorgonen efterfrågar de fortsatt tips från personer som kan veta något om händelsen.

– Vi är alltid intresserade av tips från allmänheten. Det kan vara iakttagelser om exempelvis fordon eller personer runt omkring den här händelsen. Har man sett något får man gärna höra av sig till oss, säger Söderqvist.

Ingen person har kommit till fysisk skada i rånet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.