Uppmärksammat tumult med polis vid Borås kebab slutar med böter

Yilmaz Kaya på Borås kebab dömdes på tisdagen till 40 dagsböter för våldsamt motstånd mot poliser efter ett uppmärksammat tumult förra sommaren.
Borås • Publicerad 25 september 2012

Borås tingsrätt anser det bevisat att han spjärnade emot, krängde med kroppen och slet sig loss från poliserna då de skulle omhänderta honom i samband med händelsen utanför kebaben en augustinatt 2011.

BT har tidigare berättat hur han brottades ner och duschades med pepparsprej i ögonen när poliser ingrep. De ansåg att Kaya vägrade lyda då han blev tillsagd att gå därifrån för att han störde den allmänna ordningen.

Det slutade i tumult med flera poliser mot Yilmaz Kaya som kämpade för att inte bli omhändertagen. Han anmälde polisen, men ärendet lades ner av en åklagare vid riksenheten för polismål som kom fram till att poliserna inte begått något brott.

Yilmaz Kaya dömdes mot sitt nekande.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.