Tystnar gör vi aldrig

Borås Artikeln publicerades

En bomb sprängdes vid Borås Tidnings hus i natt. Polisen hittade dessutom en odetonerad bomb strax intill och det nationella bombskyddet fick tillkallas.

Händelsen är allvarlig. Oavsett motiv – om sådana finns – så är en bomb mot ett tidningshus också en bomb riktad mot den fria journalistiken.

Men i nuläget är det ingen idé, eller ens önskvärt, att spekulera i orsakerna till brottet.

Polisen lägger stor kraft på att utreda det inträffade. Vi på BT har hamnat i en dubbel roll – att bearbeta en skrämmande händelse, samtidigt som det är vårt uppdrag att rapportera om den, något som jag med stolthet kan säga att vi gör på ett professionellt och seriöst sätt.

Och vi fortsätter förstås att som vanligt bevaka Sjuhärad och Borås 24 timmar om dygnet.

Tystnar gör vi aldrig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.