Annons

TV: Här underhåller Movits på högskolan

Självaste födelsedagen firades med musik, street art och massor av mat.
Borås • Publicerad 7 september 2017

På innergården till Textile fashion center har runt 2000 personer samlats för att fira högskolans fyrtioårsdag. Sorlet av prat och skratt, doften av grillat och att det rent temperaturmässigt går att vara utan jacka gör att det nästan känns som sommar.

Köerna till de olika matbilarna ringlar sig långa. Roland Steinick och Anetta Sennback står i en av köerna.

Annons

– Det här påminner lite om torsdagskvällarna på sommaren. De brukar vara bra, säger Roland Steinick.

Tidigare i dag har han gått en guidad tur på textilhögskolan. Intresset för textilier kommer från att han har arbetat i branschen.

Movits fick hela publiken att gunga med när de avslutade högskolans firande av 40-årsdagen.
Movits fick hela publiken att gunga med när de avslutade högskolans firande av 40-årsdagen.Foto: Lars-Åke Green

– Jag har gått på textilinstitutet vid teknis. Det är föregångaren till textilhögskolan, säger Roland Steinick.

Vid långbord och mingelbord håller de som köpt mat eller dricka till. På tallrikarna finns nachochips, revben, falafel, hamburgare och langos.

Vid en lastbrygga på innergården är street art-konstnärerna Chinny Bond och Chaz Barrison i full färd med att färdigställa ett konstverk. Det föreställer figurer med olika ansiktsuttryck. De har tidigare skapat en målning vid Bryggaregatan på No Limit för några år sedan.

Fredrik Möller studerar modedesign på Högskolan i Borås. Han firar skolans 40-årsjubileum tillsammans med sina barn Edwin Stålhandske Möller och Sigrid Stålhandske Möller.
Fredrik Möller studerar modedesign på Högskolan i Borås. Han firar skolans 40-årsjubileum tillsammans med sina barn Edwin Stålhandske Möller och Sigrid Stålhandske Möller.Foto: Lars-Åke Green

Björn Brorström, rektor på Högskolan i Borås, och Pelle Höög, ordförande i kommunfullmäktige, intar bryggan vid målningen. De håller varsitt tal och tackar för en inspirerande målning, som ska hänga i högskolans restaurang.

Anneli Bentzlin är eventkoordinator på Högskolan i Borås och tycker att man bäst firar 40-årsjubileet med glädje.

Björn Brorström, rektor på Högskolan i Borås, tackar street art-konstnärerna  Chinny Bond och Chaz Barrison för målningen som ska pryda högskolans restaurang. Även Per-Olof Höög, ordförande i kommunfullmäktige, håller ett tal.
Björn Brorström, rektor på Högskolan i Borås, tackar street art-konstnärerna Chinny Bond och Chaz Barrison för målningen som ska pryda högskolans restaurang. Även Per-Olof Höög, ordförande i kommunfullmäktige, håller ett tal.Foto: Lars-Åke Green

– Stämningen känns härlig, glad och förväntansfull, säger Anneli Bentzlin.

När det väl är dags för kvällens huvudattraktion, bandet Movits, vänds alla ansikten mot scenen. En av dem som står på första raden är Lukas Florén, som beskrivs som ett Movits-fan av sina vänner. Han har lyssnat på bandet i fem år.

– Det är skön musik, en nice blandning av jazz och rap, säger Lukas Florén.

Annons

Det är första gången han ser sitt favoritband live eftersom de mest spelar på klubbar och han inte har fyllt 18 år än.

På några minuter fylls området framför scenen och hela publiken gungar med till Movits musik.

Linn Löfholm, Josefin Bergsten, Paulina Kollberg Stolt och Ellinor Grapp studerar till textilekonomer. ”Vi satt och pluggade när en lärare frågade om vi inte skulle gå ut” berättar Linn Löfholm.
Linn Löfholm, Josefin Bergsten, Paulina Kollberg Stolt och Ellinor Grapp studerar till textilekonomer. ”Vi satt och pluggade när en lärare frågade om vi inte skulle gå ut” berättar Linn Löfholm.Foto: Lars-Åke Green
Moa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons