unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

TV: Glödheta partiledaren på after work – i Borås

Kristdemokraterna kan fördubbla sitt stöd i årets val till Europaparlamentet. Med mindre än två veckor kvar till valdagen stannade partiledaren Ebba Busch Thor till i Borås för att prata EU-politik.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) stannade till i Borås för en välbesökt after work tillsammans med en av partiets kandidater till Europaparlamentet, Soheila Fors.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) stannade till i Borås för en välbesökt after work tillsammans med en av partiets kandidater till Europaparlamentet, Soheila Fors.
Foto: Foto: Jan Pettersson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte Borås under måndagskvällen. På programmet stod after work i Pumphuset tillsammans med kandidaten Soheila Fors, åtta på partiets lista till Europaparlamentet.

– Jag har goda minnen från senast jag var i Borås och nu står vi inför ett nytt, väldigt viktigt val, säger Ebba Busch Thor och kommenterar partiets budskap i årets valrörelse som handlar om ett lagom EU.

– Det är med viss humor och blink i ögat vi säger detta men det är ett ganska allvarligt budskap bakom. Vi ser hur sammanhållningen inom EU hotas, både av ganska populistiska, anti-EU krafter, men också de som vill göra EU till en superstat.

Hon fortsätter:

– Vi tror att både de här vägarna riskerar att slita sönder EU-samarbetet så vi vill ha en annan väg framåt där vi gör EU bättre på sina kärnuppgifter men håller sig borta från att utöka sin makt hela tiden.

Samtidigt har ni en punkt i ert valmanifest som handlar om att stärka EU som utrikespolitisk aktör. Hur rimmar det?

– Ett område där vi vill att EU ska göra mer är just utrikespolitiken och att stå upp för mänskliga rättigheter. I dag när EU beslutar om utrikespolitik kan ett enda land säga nej. Den vetorätten vi vill ta bort för att EU ska kunna bli en mer kraftfull aktör och vara en röst för mänskliga rättigheter.

Ebba Busch Thor anser att EU står inför ett vägval.

– Om människor upplever att vi faktiskt inte lyssnar på dem när de säger att EU är bra i grunden men inte ska lägga sig i allt och detaljreglera, tror jag att stödet för EU kommer att svikta. Då kommer fler länder gå samma väg som Storbritannien. Ur det perspektivet är det ett väldigt viktigt val.

Ebba Busch Thor (KD) på väg upp på scenen.
Ebba Busch Thor (KD) på väg upp på scenen.
Foto: Foto: Jan Pettersson

Färska siffror från svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot, visar att KD får 11,7 procent, en ökning med nästan två procentenheter.

I valet till Europaparlamentet 2014 fick partiet 5,93 procent, det räckte till ett mandat i parlamentet.

Hur tror du att era opinionssiffror kommer att återspeglas i Europaparlamentsvalet?

– Det får vi se, det beror på hur många som faktiskt går och röstar. Det är väl kanske ett av mina viktigaste budskap, att människor faktiskt måste ta sig till valurnorna.

Läs mer

Polishuset Borås

Borås

Man sprejade tändvätska utanför polishuset – hade tändare på sig

Han sa att det var urin, men det visade sig vara tändvätska, säger stationsbefäl Joakim Danz

Hon utsattes för sol-och-vårare – vill varna andra

Borås

Hon utsattes för sol-och-vårare – vill varna andra

”När jag sa nej till att skicka pengar blev han vansinnig”

Borås: Därför cirkulerade polishelikoptern över staden

Borås

Borås: Därför cirkulerade polishelikoptern över staden

.

Borås

BORÅS: Rånoffer gjorde motstånd – vilt slagsmål på buss

Passagerare gick emellan – misstänkt anhållen.

Pojke föll av mc under färd

Bollebygd

Pojke föll av mc under färd

Polisen har upprättat en anmälan.

Arkivbild.

Mark

BROTT: Prejad förare svårt skadad – ambulanshelikopter kallades in

Vägen stängdes av.