Träningsexperten: se till att få variation

Utgå från dina intressen när du väljer träningsform. Tricket är att göra träningen till en del av vardagen.
Borås • Publicerad 26 januari 2008

– Men om träningen bara är vardag och inte en krydda, då tröttnar man, säger Gunnar Larsson som föreläser om motivation och ledarskap. Han tror att det finns något som passar alla.

– Även om du är en soffpotatis finns det något som intresserar dig, eller hur? Dans eller utomhussporter kanske, säger Gunnar Larsson.

Det första–och kanske svåraste–steget är att börja anstränga sig med något. Promenera till jobbet, till exempel. Variation och olika tunga pass underlättar.

– Det är som att alltid äta tacos, det är inte gott att äta jämt, men gör man ett uppehåll kan det bli gott igen, säger Gunnar Larsson.

Det är viktigt att vara realistisk och sätta lagom hårda krav på sig själv.

Expertens tips Bestäm hur mycket du vill träna. Var varsam i början.Anpassa träningen efter din kroppstyp. Du har inte en kropp, du är den.Blanda olika träningsformer. Testa olika saker. (Många gym har prova på-vecka.)Utnyttja det du har omkring dig – gå ut i friska luften, träna hemma till motionsvideo.Träning är en livsstil. Du måste även sova och äta ordentligt, och ha roligt.Strunta i vågen.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.