Trång skola – men åtgärder dröjer

Det är trångt på Götaskolan. Men beskedet om vad som skall göras åt problemen dröjer.
– Vi hoppas kunna ta beslut nästa månad, säger kommundelsnämndens ordförande Falco Güldenpfennig (kd).
Borås • Publicerad 31 januari 2008
Götaskolans lokaler är alltfår trånga.
Götaskolans lokaler är alltfår trånga.Foto: Lennart Magnusson

Både föräldrar och lärarnas skyddsombud har krävt att något görs. Skolan är byggd för 75 elever men just nu går 111 elever på skolan och till hösten blir de ännu fler. Också Arbetsmiljöverket har krävt att något görs åt trångboddheten.

Götaskolan var åter uppe på dagordningen när kommundelsnämnden hade sitt möte och återigen krävde föräldrar besked.

– Vi hoppas kunna ta beslut nästa månad, men jag är inte säker på att det blir så, först måste vi ha besked från lokalförsörjningskontoret, säger Falco Güldenpfennig.

Han berättar att ett antal akuta åtgärder diskuteras. Ett sätt kan vara att sätta upp en barack vid Götaskolan, men det blir ganska trångt. Andra alternativ kan vara att försöka få lokaler i kvarteret Vinrankan vid Majorsgatan, att hyra en lägenhet eller att utnyttja kyrkans lokal vid kyrkogården.

Götagården kan vara ett alternativ om man flyttar förskolan till andra lokaler, likaså finns funderingar på en förskola i Funningen som kan avlasta den delen av kommundelen.

Att flytta delar av Götaskolan till Kristinebergsskolan har också diskuterats, men detta är tveksamt, menar Falco Güldenpfennig. Det kan bli för trångt på Kristinebergsskolan.

Kommundelsnämndens vice ordförande Bengt Bohlin (s) är kritisk och tycker att det görs för lite från kommundelens sida för att få fram en ny skola. Han pekar på att kommundelen kommer att växa och det blir mer permanentboende i Bosnäs och Funningen.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.