Trandaredsbrand kan vara anlagd

En person avled i går morse i en lägenhetsbrand på Guldbrandsgatan. Bostaden blev helt utbränd och branden misstänks vara anlagd.
Borås • Publicerad 15 september 2013
Foto: Bengt Lagerstedt
Foto: Bengt Lagerstedt

Det var vid 6-tiden på morgonen som en brand startade i en lägenhet på Guldbrandsgatan på Trandared. Kraftig rök spred sig i trapphuset och in i närliggande lägenheter.

– De boende fick vänta på klartecken innan vi kunde utrymma, så det har varit något tumultartat där uppe, berättar Jan Kuusisto, stabschef vid räddningstjänsten i Borås.

När rökdykare sökte igenom den utbrända lägenheten fann de en avliden person. Någon annan människa ska inte ha befunnit sig där.

I går eftermiddag och kväll undersökte länskriminalens tekniker lägenheten, samtidigt som poliser höll vakt vid trappuppgången, men det gick i går inte att bringa klarhet i brandorsaken.

Enligt Länskriminalen i Göteborg var identifieringen av personen svår att genomföra, beroende på kroppens status.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men vill inte spekulera i om något brott ligger bakom.

– Det får den tekniska undersökningen utvisa, säger Per-Anders Aronsson, inre befäl i Borås. Vi har inte fått några sådana uppgifter till oss.

Lägenheten ovanför har, enligt polisen, fått omfattande rökskador. I övrigt har de materiella skadorna blivit relativt små i övriga delar av huset.

Magnus Hallqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.