Trafikljusen vid Annelundsmotet ur drift

Trafikljuset vid Annelundsmotet var under torsdagen ur drift. Tidigast fredag förmiddag kan felet åtgärdas.
Borås • Publicerad 25 mars 2010
Hela dagen i går stod trafikljusen vid Annelundsmotet och blinkade gult. Felet är ännu ej lokaliserat enligt Vägverket.
Hela dagen i går stod trafikljusen vid Annelundsmotet och blinkade gult. Felet är ännu ej lokaliserat enligt Vägverket.Foto: Håkan Rosenqvist

Felet på trafikljusanläggningen vid Annelund var knepigare att hitta än vad teknikerna räknat med. Två personer har jobbat hela dagen med att försöka få igång anläggningen. Strax efter lunch gav teknikerna upp och kommer att återuppta felsökningen på fredag morgon. Tidigast någon gång under förmiddagen räknar man med att ljusen ska fungera igen.

Vitala delar i anläggningens styrsystem har bytts ut men felet har inte kunnat lokaliseras. Felsökningen återupptas på fredag morgon.

Den trafikljusreglerade korsningen vid Annelundsmotet är Borås mest olycksdrabbade. Bilister som hört av sig till BT beskriver situationen i korsningen som stundtals kaotisk.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.