"Trädgården betyder allt"

Den vackra uppstammade tallen är det första som möter besökaren till Anita Jönssons trädgård. Hon är först ut av tre nominerade till BT:s Årets trädgårdsodlare.
Borås • Publicerad 1 september 2013
Clematis är Anita Jönssons favorit. Hon har flera fina exemplar i sin trädgård.
Clematis är Anita Jönssons favorit. Hon har flera fina exemplar i sin trädgård.Foto: Anders Robertsson
Anita Jönsson har vackra bladväxter och formklippta buskar i sin trädgård.
Anita Jönsson har vackra bladväxter och formklippta buskar i sin trädgård.Foto: Anders Robertsson

– Jag har velat göra lite mer än en vanlig trädgård, säger Anita Jönsson, som bor mitt i Hudene och själv ritat sin trädgård.

För 22 år sedan när Anita flyttade hit bredde skogen ut sig över tomten. Anita fick anlita skogsarbetare för att röja, och sedan har den cirka 1 000 kvadratmeter stora tomten fått fler och fler nya växter.

– Jag vill förena lugn och balans och tänker i färger och former, säger Anita och berättar att hon är inspirerad av den österländska läran Feng shui.

Nu är hon först ut av tre nominerade i tävlingen Årets trädgårdsodlare som arrangeras av Borås Tidning. Vinnaren presenteras på Skördefesten i Borås, lördagen den sjunde september.

Läs mer i papperstidningen eller eBT

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.