GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Toppolitiker i Borås åtalas för sexuellt ofredande - tar timeout

Bengt Bohlin, socialdemokratisk toppolitiker i Borås, åtalas för sexuellt ofredande. Han ska ha tagit en yngre kvinna på brösten vid ett krogbesök.
Borås • Publicerad 2 maj 2011

När polisen kom hänvisade Bohlin till sin höga ställning.

Polisen larmades till restaurang Brasseriet sent en lördags kväll i början av april. Då stod politikern utanför krogen.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, berättar för polisen att mannen på dansgolvet helt plötsligt kom fram och tog henne hårt om båda brösten och ”gnuggar runt”, som det står i förhöret.

Utpekad på plats

Kvinnan uppfattar det som mycket kränkande. Hon pekar ut honom på plats.

I förhöret uppger hon också att hon inte sett Bohlin innan han tog henne på brösten.

Bohlin är enligt polisens bedömning berusad. Han berättar för polisen att han är ”jävligt bra” på att dansa och förklarar att han möjligtvis kan ha kommit åt kvinnans bröst då han dansade.

”Inget att gå vidare med”

Bengt Bohlin menade på natten, enligt polisens avrapporterings PM, att detta inte är något att gå vidare med.

Han var snabb med att berätta att han är en högt uppsatt politiker i Borås. Polismannen uppfattar det som att Bohlin vill att han ska ha detta i åtanke vid sin samlade bedömning. Men han får av polismannen veta att hans ställning är ointressant, polisen är där för att reda ut vad som hänt.

I ett telefonförhör berättar kvinnan senare att hon först inte förstod vad som hände när den okände mannen plötsligt gick fram till henne och tog tag i hennes bröst med båda sina händer. Hon bände bort hans händer eftersom han inte släppte frivilligt. Han smålog då han tog på henne.

Skrattade åt utskällning

När hennes vänner kom fram och skällde på politikern skrattade han och sa: ”Varför är ni så arga brudar?”

I sommar blir det rättegång. Påföljden kan bli dagsböter eller fängelse.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer