Lejon, geparder och tomtar. Ovanlig kombination men ändå helt naturlig i djurparken.
Borås • Publicerad 12 december 2010

Lussepromenaden lockade som vanligt mycket folk.

Den årliga lussepromenaden som arrangeras av Byttorps IF ägde rum under gårdagen. Den som var upptagen på annat håll har en ny chans i dag mellan 14.00 och 18.00. Och om man siktar på att komma i julstämning lär man inte bli besviken på vad som erbjuds.

Mysiga marschaller genom hela parken och tomtar överallt. Dessutom en hel del synliga djur trots ett klimat som inte sannerligen inte är deras naturliga. Geparderna verkade dock inte bekymra sig nämnvärt över det tjocka snötäcket och vandrade nyfiket runt i sitt hägn.

Och så var det ju det där med tomten. Finns han på riktigt och var det han som satt vid savannen och delade ut godispåsar till barnen?

– Tomten bor på Nordpolen men jag tror att det är han som sitter här. Det är den riktiga tomten, slog sexåriga Atoosa Sabzandan fast efter att belönats med godispåse sedan hon berättat för tomten om sin önskelista.

– Jag vill ha glitterpennor. Jag kommer att få det för jag har varit snäll, menade hon.

Och jämnåriga Gustav Nordberg berättade att han önskade sig en leksaksvagn. Han plockade också snällhetspoäng hos tomten.

– Kan jag få en godispåse till min lillasyster också för hon är inte här, förklarade han.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.