Tillståndet något bättre för ung man - Sahlgrenska: "Inte livshotande"

Tillståndet för mannen som misshandlades brutalt på Hulta i går kväll är fortfarande allvarligt men inte längre livshotande.
Borås • Publicerad 10 oktober 2014
Mannen vårdas på Sahlgrenska efter den råa misshandeln.
Mannen vårdas på Sahlgrenska efter den råa misshandeln.Foto: Petter Trens

BT var i kontakt med pressjouren på Sahlgrenska universitetssjukhuset vid 15.30-tiden.

– Mannens tillstånd är allvarligt men stabilt. Det är alltså inte livshotande i nuläget, säger Lisa Klang, kommunikationschef.

Det var vid 22-tiden i går kväll i närheten av Månsinggatan på Hulta som det råa överfallet ägde rum. Mannen, som är i 20-årsåldern, satt i en busskur tillsammans med en kvinna när en bil plötsligt stannade. Tre okända män hoppade ur och gick till attack.

Mannen misshandlades svårt och när han kom in till Södra Älvsborgs sjukhus upptäckte läkarna en blödning i hjärnan.

– Sjukhuspersonalen tog då beslutet att flyga honom i ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Skadorna bedömdes som livshotande, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Där vårdas nu mannen för allvarliga skador.

Hans chef är skakad av händelsen.

– När jag kom till arbetet imorse fick jag höra vad som hade hänt. Jag satte mig direkt i bilen och körde till Göteborg och Sahlgrenska.

– Han ligger nedsövd och vi vet inte hur det kommer att gå. Vi lever i ovisshet. Det är fruktansvärt jobbigt och en väldigt känslig situation.

Hur tar ni hand om de anställda?

– Många tycker säkert det här är otroligt jobbigt och jag ska samtala med alla och berätta hur det är med vår vän. Alla ska få det stöd de behöver.

Mannen hade varit på personalfest i en lokal på Hulta torg tidigare under kvällen. I anknytning till den inträffade ett bråk utanför lokalen.

– Det var en dispyt mellan några personer. Om mannen var inblandad vet jag inte men det rörde sig om en grupp som hamnade i en konfrontation, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås.

Kan det finnas något samband mellan händelserna?

– Samband eller slump, det vet vi inte i nuläget. De personerna som var inblandade i gruffet utanför festen är inte samma som misshandlade mannen.

Kvinnan som var med mannen vid busskuren hade också varit på personalfesten. Hon ska inte ha sett något av misshandeln.

– Hon tittade bort men såg sedan att han var skadad, säger Gunilla Larsson, utredningsbefäl vid polisen i Borås.

Polisen försöker nu kartlägga mannens liv.

– Vi gör en så kallad bakspårning. Vi vill få svar på vem den här killen är, vem han har umgåtts med den senaste tiden och så vidare. Vi gör det för att se om det finns någon hotbild mot honom och om det finns någon förklaring till varför han utsatts för det här grova våldet, säger Fuxborg.

Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet.

Hoppade ur bil och gick till attack

– Mannen som är i 20-årsåldern hade varit på personalfest i en lokal på Hulta torg. Utanför byggnaden hade ett bråk blossat upp mellan olika personer.

– 22.02 fick polisen in larmsamtal om att en man blivit brutalt misshandlad vid en busskur på Hulta. Tre män hade hoppat ur en bil och gett sig på offret.

– Mannen var mycket illa däran när han anlände till Södra Älvsborgs sjukhus och läkare konstaterade att han drabbats av en blödning i hjärnan. Han flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Tillståndet var då livshotande.

– Senare under dagen meddelade sjukhuset att skadorna betecknades som allvarliga men att läget var stabilt.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.