Teknisk undersökning inledd efter storbranden - posten byter lokal

I förmiddags inledde polisen den tekniska undersökningen av branden i industrilokalen på Hulta.
Borås • Publicerad 19 augusti 2008
Kenneth Svensson, kriminaltekniker, undersöker ett av fordonen där branden startade. Foto: Lars-Åke Green
Kenneth Svensson, kriminaltekniker, undersöker ett av fordonen där branden startade. Foto: Lars-Åke GreenFoto: Lars-Åke Green
Posten flyttar ut.
Posten flyttar ut.Foto: Lars-Åke Green
Saga Forms lokaler är några av de värst drabbade.
Saga Forms lokaler är några av de värst drabbade.Foto: Lars-Åke Green

Polisens kriminaltekniker gick minutiöst igenom platsen där branden tros ha startat.

Strax innan lunch anlände polisens kriminaltekniker, Björn Knutsson och Kenneth Svensson, till den svårt brandskadade industrilokalen på Hulta.

– Jag kan i nuläget inte säga så mycket. En del som vi jobbar med är att försöka styrka vittnesuppgifterna som säger att branden ska ha startat utanför en av bilarna som stod parkerade på baksidan av byggnaden, säger Björn Knutsson.

Redan under måndagen framkom det uppgifter om att polisen hittat en bensindunk som eventuellt kan ha samband med branden.

De båda kriminalteknikerna samlade på sig så mycket material och information som möjligt, bland annat undersökte de bensinen i och utanför bilarna som brunnit.

– Det är ingen lätt uppgift när det har brunnit så kraftigt som det har gjort här, säger Björn Knutsson.

Kan ni genom att bara titta på bilarna säga om branden startade utanför eller i bilarna?

– Nej, det är svårt att säga. Bilarna är ju helt utbrända, säger han.

En avklippt taggtråd på stängslet som omgärdar området tilldrog sig också kriminalteknikernas intresse.

Kommissarie Sture Thorstensson vid Boråspolisens utredningsavdelning berättar att man under gårdagen fått in ett antal tips från allmänheten. Men vad de tipsen handlar om vill han inte gå närmare in på i nuläget.

– Vi arbetar vidare med det här just nu, men är självklart fortfarande intresserade av eventuella iakttagelser som kan har gjorts i närheten av brandplatsen.

Under gårdagen hölls också förhör med personer som var inblandade i räddningsarbetet angående deras iakttagelser på platsen.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.