Annons

Svenska spel tar över Stuks lokaler

Svenska spels nya bingohall flyttas till Stuks gamla lokaler.
Borås • Publicerad 2 maj 2008

– Borås är en bra bingostad, säger Mikael Bonnevier.

BT berättade i april att Svenska spel ska öppna en modern bingohall i Borås. Det var City Bingo på Torggatan som skulle förändras.

Annons

Men nu ska den nya bingohallen byta läge och öppna i Stuks gamla lokaler på Österlånggatan istället. Bingo live-hallen öppnar i slutet av maj.

– Den befintliga lokalen var jättesvår att bygga om enligt vårt koncept. Det krävdes också stora investeringar eftersom det är så slitet, säger Mikael Bonnevier, som är affärsområdeschef för bingon på Svenska spel.

Personalen från den gamla bingohallen är kvar, men kommer nu istället att arbeta åt Svenska spel. Det blir en bingohall med kafé.

– Det handlar om traditionell bingo i modern miljö, säger Mikael Bonnevier. Överskottet går till de föreningar som är kopplade till bingohallen.

Han tycker att bingolive-konceptet passar bra i Borås. Det finns ett rikt föreningsliv, bingointresset är stort och det är en lagom stor stad. Sedan tidigare finns bingolivehallar i Stockholm och Jönköping.

– Bingospelarna ska kunna spela både lokalt och tillsammans med de andra bingolivehallarna. När man spelar tillsammans med andra blir det också större summor som man kan vinna, säger Mikael Bonnevier.

Vad det blir av den nuvarande bingohallen är inte klart.

– Två lokaler, hörnlokalen gamla Corner och bingohallen ner från Torggatan, blir nu lediga och ligger på mäklare, säger Helena Alcenius, vd för Mitt i Borås.

I lokalen vid busstorget där Butik Magnifik låg, blir det en present och inredningsaffär. Den öppnar i början av juni.

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons