Wislander och Ravelli besökte sportlägret.
Borås • Publicerad 1 augusti 2008
Magnus Wislander instruerade ungdomarna i Sandared.
Magnus Wislander instruerade ungdomarna i Sandared.Foto: Bengt Lagerstedt
Thomas Ravelli fick skriva autografer.
Thomas Ravelli fick skriva autografer.Foto: Bengt Lagerstedt

Inte nog med att Sandared invaderas av unga idrottsutövare om somrarna.

I går var stjärnorna Thomas Ravelli och Magnus Wislander på plats för att instruera deltagarna i Sweden Sports Academy läger.

Full koncentration råder i idrottshallen när Magnus Wislander förklarar nästa övning och deltagarna ger allt i sina försök.

– Det är viktigt att sådana som Ravelli och Wislander deltar för de har mycket att ge, både till deltagarna och till oss tränare. Och så blir det som en energikick för deltagarna sista dagen, säger Henrik Näsström som är lägerchef.

Sportlägren började i Sandared för fem år sedan och finns nu på lite olika platser i landet.

– Fokus ligger på kvalitet och våra tränare är mycket välutbildade. Det är alltid svårt att hitta rätt ledare. Det gäller att de även är bra rent socialt för vi är ju med barnen hela tiden, säger Henrik.

En av deltagarna i fotbollslägret heter Tim Strömgren och kommer från Karlskrona.

– Jag har tränat med Ravelli och det var kul. Vi gjorde bra övningar. Jag fick lära mig att man måste ha bra spänst som målvakt och att man måste röra sig hela tiden, säger han.

Även Melina Bernemo från Stockholm är med i fotbollsgruppen.

– Det är roligt på lägret. Vi har lärt oss att skjuta bättre och hårdare.

Årets första kull lägerdeltagare åkte hem i torsdags förmiddag och en ny laddning ankom redan samma dag till Sandared.

– Oftast när ungdomarna spelar i sina klubbar så är de så strikt uppdelade i sina åldersgrupper så det är kul när de är här och får träffa andra åldrar, säger Marcus Ottosson som är en av ledarna i fotbollen.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.