Stor förödelse av vattenläckan

Under annandagens morgon upptäcktes att Borås arenas lokaler var vattenfyllda och bland annat det helt nya presscentrat drabbats.
Borås • Publicerad 26 december 2009
Stora delar av lokalerna är vattenskadade.
Stora delar av lokalerna är vattenskadade.Foto: Lennart Magnusson

– Det värsta är att läckan inträffade när ingen var här. Hade det upptäckts tidigare hade skadorna kanske inte blivit så omfattande, säger Michael Ekberg, styrelseledamot i Elfsborg.

Det är två vattenledningar på andra våningen som gått av och orsakat läckan.

– Ledningarna har gått av på tre ställen. I taket till första våningen ligger en plast och isolering som fångat upp vatten så det är därför det fortfarande droppar lite grann, säger Peter Andreasson, vaktmästare på arenan.

Han hade snöjour på annandagen och fick besked om att en städerska upptäckt vatten i byggnaden runt klockan åtta eller nio på morgonen.

– Det såg ut som katastrof! Det var vatten överallt och så var det mörkt för elen verkar inte fungera.

På plats fanns Elfsborgs media- och informationsansvarige Göran Lohne.

– Hela bottenplan har varit fyllt av vatten. Det är värst i presscentrat och i omklädningsrummet, säger han.

Bland annat hade man nyligen invigt arenans tv-studio och det är oklart till vilken omfattning vattnet skapat permanenta skador, men Lohne är entusiastisk.

– Vi får fixa nytt i värsta fall! I dag börjar de att tömma mellanlagret i innertaket på vatten och så blir det fläktar som får torka ur. Sedan får vi se.

Redan under annandagen började man att installera luftavfuktare och skulle eventuellt även börja riva innertaket samma dag för att få bort vattenmassorna som samlats där.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.