Stökig juldagsnatt i Borås

Natten mot annandag jul har varit riktigt stökig i Borås. Polisen har fått in flera anmälningar om misshandel under natten. På måndagseftermiddagen satt en person anhållen misstänkt för grov misshandel.
Borås • Publicerad 26 december 2011

00.30. En 18-årig kille har fått en flaska i huvudet på Stora Brogatan. Ögonbrynet spräcks och han får ett några centimeter stort sår. Det finns en utpekad men ingen är gripen.

ca 01.00. Två killar hamnar i bråk med varandra på Hötorget. Det börjar med att två gäng börjar munhuggas. Den ene sparkar den andre i ansiktet och flera knytnävsslag utdelas. Det finns ett antal vittnen till händelsen.

01.25. En kvinna i 20-årsåldern har fått knytnävsslag i huvudet. Det finns en utpekad gäringsman.

01.40. En man född 1988 misshandlas utanför Vårgårda värdshus. Enligt Alingsåspolisen har man en misstänkt men ingen är gripen.

02.30. En kvinna i trettioårsåldern grips utanför Brasseriet efter att ha spottat på en polis och slagit denne i ansiktet. Hon släpps under måndagen och utredningen läggs ner.

ca 03.00. Två män i 20-årsåldern börjar bråka i en lägenhet. Bråket fortsätter ut på gatan och en av killarna skadas såpass allvarligt att han körs med ambulans till sjukhuset. Den andre grips i närheten en kort stund senare. Han sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

03.00. En ensam kille i tjugoårsåldern blir påhoppad av tre killar på Sandgårdsgatan. Han blir slagen till marken får sedan ett antal sparkar mot kroppen när han ligger på marken.

Strax efter 03. En kille blir misshandlad av flera andra. Han blir slagen flera gånger i ansiktet. De misstänkta försvinner in i en bil. Flera vittnen till händelsen ska höras.

Runt klockan fem på annandagens morgon grips en 15-årig kille på bar gärning när han tagit sig in i några kontorslokaler i Borås. Han förhördes under måndagsmorgonen misstänkt för inbrott och stöld. Det är oklart vad han försökte stjäla.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.