"Städerskan är den skyldiga"

Klass 4 på Ulrikaskolan i Ulricehamn är på detektivutflykt i Borås.
Borås • Publicerad 23 oktober 2008
Kjell Vägnelid på Borås stads servicekontor ger eleverna från 4 A på Ulrikaskolan en lektion i fysik då han lagade belysningen i Stora torgets springbrunn.
Kjell Vägnelid på Borås stads servicekontor ger eleverna från 4 A på Ulrikaskolan en lektion i fysik då han lagade belysningen i Stora torgets springbrunn.Foto: PeGe Johansson

Först en praktisk lektion i fysik, sedan ett kemiprojekt på Navet.

– Vi har fått förutsättningarna för en detektivuppgift. I dag ska vi till Navet för att försöka lösa vem som är skyldig, säger Magdalena Klippinge, som tillsammans med Ing-Gun Björkqvist är barnens lärare.

Navet är Borås tekniska och naturvetenskapliga center för barn och ungdomar. Man har en experimentverkstad för att förklara naturvetenskapliga fenomen.

För fjärdeklassarna från Ulrikaskolan är första anhalten Stora Torget där man träffar på Kjell Vägnelid från Borås stads lokalförsörjning som kunde ge eleverna en praktisk lektion i fysik då han lagade springbrunnens belysning. Samtidigt bytte han ut halogenlampor.

– Det har varit en del vandalisering av brunnens belysning, nu hoppas jag boråsarna ska få en upplyst springbrunn i vintermörkret, säger han.

Städerskan är skyldig

– Det är jättebra att Navet finns. Där kan eleverna på ett populärt sätt få förklarat det som vi i teorin har berättat i skolan, säger Magdalena Klippinge.

– Städerskan är skyldig, det tror vi allihop i klassen, säger eleverna från Ulrikaskolan i Ulricehamn.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.