Sponsorsträff för Elfsborg

Det var stort engagemang från Elfsborgs sponsorer då man inbjöds till sponsorsträff på Grand Hotell inför den allsvenska starten.
Borås • Publicerad 10 mars 2010
Ulf Tingvall och Anna Persson från Allékliniken Sleipner, var några som kom till Elfsborgs sponsorsträff, här tillsammans med före detta stjärnspelaren Mattias Svensson.
Ulf Tingvall och Anna Persson från Allékliniken Sleipner, var några som kom till Elfsborgs sponsorsträff, här tillsammans med före detta stjärnspelaren Mattias Svensson.Foto: PeGe Johansson

Hela 100 företag kom och 340 sponsorsgäster bjöds på ärtsoppa och pannkaka samt mycket information kring Elfsborg årgång 2010. Stolta deviser, stolta ord från klubbledning och spelare präglade träffen.

"Vi är mer än ett fotbollslag" sa klubbchefen Stefan Andreasson, vi är ett bra fotbollslag, men vi gör också världen lite bättre genom vårt engagemang i projektet "Flickorna i Garissa", där Elfsborg samlar in pengar till klubbläkaren Carl-Axel Ekmans livsverk i Kenya, som ger flickor en bättre chans i livet.

Men i fokus stod ändå fotbollsåret 2010. Elfsborg ser sig i dag som utmanare till de svenska storstadsklubbarna i ett nationellt perspektiv och utländska klubbar i ett internationellt perspektiv. Klubben har ena foten i fotbollsvärlden och den andra i underhållningsbranschen. Klubben ska också skapa engagemang och stolthet hos alla boråsare.

Utmaningar i år är: allsvenskan, förlänga sviten med fyra medaljer de senaste åren, samt att kvalspel väntar i UEFA Europa League. På den sociala sidan finns Garissaprojektet, där hundratals Kenyanska kvinnor undvikits att bli könsstympade.

I samarbete med Fryshuset satsar man på att stärka supporterdialogen i syfte att arbeta förebyggande för en positiv supporterkultur.

Nytt för i år är också att man startar en supporterklubb för alla barn under tolv år.

Elfsborg lockar också företagen att sponsra föreningen och man erbjuder en flertal olika alternativ. Om man vill ha en egen loge på Borås Arena, kostar det 304 000 kronor, då får man logen, arenareklam, biljetter för tio personer samt matchvärdskap på en allsvensk match.

En guldpool kostar 194 000 kronor, då får man tolv platser på VIP-läktaren, matchvärdskap på en allsvensk match och möjligheten att åka med på två sponsorsresor. Sen finns olika sponsorspaket ned till 22 000 kronor då får man 2 platser på VIP-läktaren och inbjudan till Elfsborgsdagen i Djurparken.

Elfsborg ökar också sin exponering i TV. Totalt 49 timmar syntes Elfsborg i någon TV-kanal, 2009. TV-publiken uppgick till 79,5 miljoner.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.