Annons

Nova försvunnen – uppmaningen: ”Håll ögonen öppna”

En sökinsats pågår nu efter en siberian husky som sprang bort i Fristad under onsdagen.
BORÅS • Publicerad 1 december 2017
Foto: privat

Det inlägg som publicerats på Facebook om den bortsprungna tiken Nova hade vid fredagsförmiddagen delats över 500 gånger. En sökinsats pågår där även spårhund är inkopplad. Enligt hundägarens dotter Petra Hedblom är det dock av stor vikt att människor som hunden inte känner igen inte letar aktivt i området kring Solviken, där man tror att Nova uppehåller sig.

– Vi är otroligt tacksamma för att folk hjälper till, men enligt alla de experter vi talat med är risken stor att hon fortsätter hålla sig undan om okända människor letar aktivt i området, säger Petra Hedblom.

Annons

– Vi uppskattar väldigt mycket om folk håller ögonen öppna på vägar i det område Nova försvunnit och kontaktar oss om de ser något, fortsätter hon.

Ett vittne ska ha sett hunden bli påkörd vid infarten till Solviken väster om Fristad. Hundens skadeläge är oklart. Nova ska också ha setts kring Assmundared.

Enligt Petra Hedblom har många privatpersoner engagerat sig och visat sin omtanke i samband med händelsen.

– Vi i familjen är helt överväldigade över det engagemang vi får, jag är helt stum. Att det ger sådan här effekt när man ber om hjälp är magiskt.

Niclas LiljenbySkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons