Sökes – ägare till 331 227 kronor

Vem äger spelkupongen som är värd 331 227 kronor? Trots att det gått över en månad sedan kupongen lämnades in på Lasarettskiosken i Borås har ingen gett sig till känna.
Borås • Publicerad 27 september 2013
Foto: 

Fredagen den 13 september – en riktig turdag för den som lämnade in Europatipset till en kostnad av 32 kronor på Lasarettskiosken.

Eller?

Två dagar senare var kupongen värd nästan 10 000 gånger så mycket – hela 331 227 kronor. Problemet är bara att ingen har gett sig tillkänna och hämtat ut vinsten. Nu riskerar pengarna att brinna inne.

– Om en vinst inte är uthämtad efter tre månader trillar den in i en så kallad regleringsfond där ligger den i ytterligare nio månader innan den används till nya vinster och jackpots, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenskaspel till BT.

Så det finns alltså fortfarande gott om tid för den boråsare som lämnade in Europatipset på Lasarettskiosken att kamma hem sina pengar.

– I praktiken har man ett år på sig att hämta vinsten från och med vinstdatum, säger Johan Söderkvist.

Varje år brinner cirka 25 miljoner kronor i spelvinster inne. För tillfället ligger över 30 vinstmiljoner och väntar på att någon lycklig ska ge sig tillkänna.

Den största vinsten som ännu inte hämtats ut hos Svenskaspel ligger på 5,5 miljoner och tillhör en Måltipsspelare från Hisings Backa.

Joakim Jacobzon
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.