Annons

SMU-gård blir förskola

SMU-gården i Sandared blir förskola.
Borås • Publicerad 22 maj 2008

För att lösa det stora behovet av barnomsorg i Sandared och Sjömarken hyr kommundelen nu förskolan under tre år.

Samtidigt påbörjas en utredning om en en ny förskola vid gamla vattenverkstomten i Sjömarken.

Annons

Kommundelen står inför ett stort problem att kunna lösa behovet av barnomsorg. Från och med januari 2009 finns det 46 barn som skall erbjudas plats, sju barn i Sandhult, 16 barn i Sandared och 23 barn i Sjömarken.

En ny förskola med sex avdelningar skall byggas vid Sjömarkenskolan. Men den är inte färdig förrän november nästa år. Fram till dess måste behovet av barnomsorg lösas på olika sätt.

Kommundelsnämnden var på sitt möte eniga om att öppna en ny avdelning i SMU-gården. Detta kan fylla behovet av barnomsorg i Sandared och Sandhult och Sandaredsbarnen som är på Nordtorp kan flytta hit. När Kullagården renoveras kan också barn härifrån flyttas till SMU-gården.

– SMU-gården är det billigaste och bästa alternativet, säger kommundelsnämndens ordförande Anna-Clara Vikman (m). Läget är idealiskt och vid behov kan det finnas möjlighet att dela personal med andra förskolor i Sandared.

Det går att ställa upp ytterligare en paviljong i Sjömarken, vid Sjögården. Men det är en lösning som nämnden vill vänta med i det längsta.

– Vi kommer att annonsera efter dagbarnvårdare, förtäta, göra mer reklam för föräldranätverken och vi sätter också en förhoppning till att vårdnadsbidraget skall minska trycket, säger Anna-Clara Vikman.

Men kommundelen kommer att behöva fler förskoleplatser framöver med tanke på den inflyttning som sker och kommundelsnämndens politiker har enats om att be tjänstemännen utreda om det går att bygga en förskola på gamla vattenverkstomten i Sjömarken.

– Den har ett centralt läge och man behöver inte över järnvägen, säger Anna-Clara Vikman som hoppas att snart kunna ta fram ett sådant förslag.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons