Annons

Sluten rättspsykiatrisk vård för en av kvinnorna i åldringsligan

En av de fyra medlemmarna i ligan som begick stölder mot åldringar i Borås och Mark har dömts till rättspsykiatrisk vård.
Borås • Publicerad 22 maj 2008

Det handlar om en 39-årig kvinna som tillsammans med en man och två andra kvinnor legat bakom en rad fräcka stölder hos åldringar i västra och södra Sverige. Ligan påstod sig bland annat komma från hemtjänsten eller sjukgymnastiken för att bli insläppt.

I januari i år kunde ligans verksamhet stoppas efter ett rådigt ingripande av en boråsare, som blev belönad för detta häromveckan av polisen.

Annons

Den 39-åriga ansågs ha lidit av en allvarlig psykisk störning när brotten begicks. Hon överlämnas därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Åklagaren hade begärt att hon skulle utvisas, men det avslås av tingsrätten.

Övriga domar mot ligan

I mitten av april kom Borås tingsrätts dom mot åldringsligan. En 34-årig kvinna och en 47-årig man fick fyra års fängelse. En 39-årig kvinna dömdes till skyddstillsyn och tre månaders fängelse. Alla tre fälldes för grov stöld och försök till grov stöld.

Alla fyra har adresser i Malmö, men rötter i Centraleuropa. Mannen ska utvisas, enligt domen. Den har överklagats.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons