Slog ner krogvakter

Två män döms för våld mot tjänsteman sedan de gav sig på ordningsvakterna på restaurang Brasseriet i Borås.
Borås • Publicerad 25 mars 2008

De båda männen, som är 35 respektive 44 år och bor i Borås, har dömts vid Borås tingsrätt till samhällstjänst och ska betala skadestånd till ordningsvakterna. Händelsen ägde rum den 24 februari 2007 på restaurang Brasseriet på Allégatan i Borås.

Tumultet utbröt när männen blev avvisade från restaurangen. De gav sig då på de båda ordningsvakterna med slag mot deras huvuden, vilket orsakade smärta och blodvite. När 44-åringen fängslades med handbojor, försökte 35-åringen med våld få loss honom. När 35-åringen sedan själv fick handfängsel på sig fortsatte han att kränga och sparka omkring sig.

35-åringen dömdes på tre punkter; våld mot tjänsteman, försök till främjande av flykt och våldsamt motstånd. 44-åringen dömdes endast för våld mot tjänsteman och fick ett lite mildare straff – 50 timmars samhällstjänst jämfört med 35-åringens 80 timmar. De förnekade båda brott, men vittnen styrkte ordningsvakternas berättelse.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.