Annons

Skriv under för klimatet

När julbodarna på Stora Torget öppnade fredag förmiddag fanns också Centerpartiet på plats under devisen "Skriv under för klimatet".
Borås • Publicerad 27 november 2009
Boråsaren P-O Hermansson blir bjuden på kaffe när han skrivit på uppropslistan för ett globalt klimatavtal inför EU mötet i Köpenhamn, Riksdagsmannen Claes Västerteg (C) Kinna och Kerstin Hermansson (C), Seglora, var två Sjuhäradspolitiker som samlade namnunderskrifter.
Boråsaren P-O Hermansson blir bjuden på kaffe när han skrivit på uppropslistan för ett globalt klimatavtal inför EU mötet i Köpenhamn, Riksdagsmannen Claes Västerteg (C) Kinna och Kerstin Hermansson (C), Seglora, var två Sjuhäradspolitiker som samlade namnunderskrifter.Foto: PeGe Johansson

Riksdagsmannen Claes Vesterteg tillsammans med Centerns första namn i Borås Kerstin Hermansson och ordföranden i Sjuhärad, kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn Roland Karlsson från Tvärred uppmanade folk på Stora Torget att skriva på uppropet "2 grader".

Den samlade internationella forskningen har visat att temperaturen inte får öka mer än 2 grader för att klimatpåverkan på jorden inte ska bli farlig eller oacceptabel. Nu väntar världen på politiska beslut som kan hejda klimatförändringarna. I december samlas världens ledare i Köpenhamn för att förhandla om en ny internationell klimatöverenskommelse.

Namnlistan från kampanjer "2 grader" kommer att överlämnas till representanter för USA:s och Kinas regeringar vid det stora klimatmötet i Köpenhamn.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons