Skrikande tjejer och hårda punkare - Sommartorsdagarna passar alla

Att säga att Sommartorsdag i Borås är populärt är en underdrift. BT minglade sig fram genom skrikande tjejer, buggande par, hårda punkare och coola hiphopare.
Borås • Publicerad 11 juli 2008
Adam Tensta på Stora torget.
Adam Tensta på Stora torget.Foto: Lennart Magnusson

Det var många som hade samlats redan tidig eftermiddag för att lyckas få en plats längst fram vid scenen för att se AdamTensta. Under väntan fick de både bevittna det gamla punkbandet Råttornas framträdande samt veckans delfinal i talangjakten.

Under många glada hejarop presenterades de tre framträdandena och det märktes att kompisar och vänner till deltagarna fanns på plats i publiken.

Mellan artisterna gick kompisarna Yousef Al-Abdallah och Zulfiqar Haider upp på scen och körde sin rap.

Trots att det bara blev en vinnare i talangjakten är det bara glada miner på artisterna som går av scenen.

Det var två unga grabbar, den ena med smäktande soulröst och den andra med rytm i gommen, som vann kvällens talangjakt.

– Det känns otroligt, säger båda killarna då de just klivit av scenen med prisblomma i hand.

– Vi har aldrig uppträtt inför en så här stor publik, säger André Radwan som sjunger.

Killarna verkar väldigt glada och nästan som om de inte förstår att de just vunnit.

De ser fram emot att få ge allt i finalen om ett par veckor.

– Vi ska köra på till finalen, säger André och berättar att de inte alltid kör med samma låtar utan det beror på publiken.

– Vi tar de låtar som folk gillar. Vi kanske gör lite ändringar till finalen, lite beroende vad reglerna säger, Ramin Hashemi som beatboxar.

– Men vi börjar alltid med Stand by me, den gillar alla.

Men alla väntade på AdamTensta och då det var dags var det hårt tryck framme vid scenen och allas händer kom upp på begäran när musiken började.

Även i stadsparken gick det vilt till efter klockan nio då bandet Nizeguys lyckades få alla åldrar att ta ett par snurrar på dansgolvet. Och de lyckades verkligen få fram folks dansvilja och det var svårt att ta sig fram runt dansbanan.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.