Skjuten boråsare misstänkt för mordförsök i Karlstad

Även den 19-åring från Borås som blev skjuten i Karlstad misstänks nu för försök till mord och grovt vapenbrott. Sedan tidigare sitter åtta andra män häktade.
Borås • Publicerad 16 oktober 2012

– Han var inte misstänkt från allra första början utan det har tillkommit under utredningen, säger vice chefsåklagare Kurt Runhäll i Karlstad.

Skottlossningen inträffade vid sjutiden på kvällen den 4 oktober, mitt i bostadsområdet Långtäppan i Karlstad. 19-åringen, som träffades i bröstet, fördes först till sjukhuset i Karlstad och sedan vidare till universitetssjukhuset i Örebro. Därefter har han vårdats i Borås, men tidigt på tisdagen transporterades han till Karlstad där fortsatta förhör väntar.

Det är inte längre någon fara för mannens liv och han har inte varit på sjukhus under hela den tid som gått sedan skottdramat, enligt Kurt Runhäll.

Både 19-åringen och de som sitter häktade sedan tidigare förnekar brott. Bland dem finns två män från Borås 25 och 29 år. Alla tre boråsare är sedan tidigare välkända av polis och dömda för olika brott.

Under onsdagen räknar Kurt Runhäll med att besluta om även 19-åringen ska begäras häktad.

Händelsen har beskrivits som en uppgörelse mellan olika kriminella grupperingar och bakgrunden kan vara osämja i en affär eller en skuld som inte betalats. Åklagaren vill inte närmare gå in på tänkbart motiv eller annat som kommit fram.

– Men vår uppfattning är att mer än ett skjutvapen använts, säger Kurt Runhäll.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.