Annons

Sjuhärads största loppis på G

I den gamla gummifabriken i Viskafors håller just nu Sjuhärads största inomhusloppis på att förberedas.
Borås • Publicerad 27 maj 2008
Mathias Gustafsson och Linus Persson förbereder för Viskafors IF:s jätteloppis i gamla gummifabriken.
Mathias Gustafsson och Linus Persson förbereder för Viskafors IF:s jätteloppis i gamla gummifabriken.Foto: ANDERS ROBERTSSON
Tobias Hallqvist och Michael Jakobsson har en hel uppsjö med prylar och möbler att ta hand om.
Tobias Hallqvist och Michael Jakobsson har en hel uppsjö med prylar och möbler att ta hand om.Foto: ANDERS ROBERTSSON

Det är idrottsföreningen som står bakom loppmarknaden, även om många fler har ställt upp och hjälpt till.

– Först och främst gör vi det naturligtvis för ekonomin – Bingolotto går ju inte så bra längre, men också för att det ska hända lite positiva saker i samhället, säger Tomas Gustafson, klubbens ordförande.

Annons

Lokalerna i den gamla gummifabriken har de fått låna gratis. Under vintern används de till att förvara husvagnar, men står mestadels tomma under sommaren. Hallen där loppmarknaden kommer att hållas är stor, men det behövs för invånarna i Viskafors har skänkt mycket prylar till loppmarknaden.

– Mest är det nog möbler, men det finns en hel del annat också, säger Tomas och nickar mot borden som är fulla med gamla böcker, lampor, tavlor och annat smått och gott.

– Förhoppningen är att detta ska bli något årligen återkommande, men vi börjar med att sikta in oss på lördagen så får vi se hur det går sen.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons