Säs vinnare av säkerhetspris

Södra Älvsborgs sjukhus vann i gårkväll utmärkelsen Årets säkerhetsarbete i landstingsklassen på den pågående mässan Skydd i Stockholm.
Borås • Publicerad 16 oktober 2014
Foto: Anders Robertsson

Säs nominerades som enda sjukhus i landet i sällskap med två landsting, och juryn fastnade för Boråssjukhusets säkerhetsarbete som det bästa. I motiveringen pekar man på att säkerheten utvecklats under flera år och gjort sjukhuset tryggare för både personal och patienter.

Juryn lyfter även fram att sjukhuset samarbetar med andra delar av både regionens och kommunernas vårdverksamhet och därmed visar "ett föredöme för svensk sjukvårds ansvar för patienters säkerhet och trygghet.”

Priset togs emot av sjukhusets säkerhetschef Jan-Ola Höglund på Älvsjömässan på onsdagskvällen. Det delas ut av tidningen Skydd och Säkerhet i totalt 14 olika klasser.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.