Säkerhetschef: Nu gäller nolltolerans

– Nu gäller nolltolerans, säger Lennart Levinsson, säkerhetschef vid Borås stad.
Ett nytt samarbete skall nu sätta stopp för den ökande skadegörelsen i Borås.
Borås • Publicerad 26 januari 2008

Borås stad har gått samman med räddningstjänst, polis, sociala myndigheter och fastighetsägare i Borås för att ta rejäla krafttag mot skadegörelsen.

Bland annat har en avsiktsförklaring där man lovar att motverka och förebygga skadegörelsen, skickats förvaltningar, företag och föreningar i Borås.

– Det här är en enorm satsning. Vi har varit dåliga på att anmäla skadegörelse tidigare. Ofta tar man lite extra hänsyn till yngre personer. Men nu gäller nolltolerans, säger Lennart Levinsson.

Han förklarar att broschyrer och affischer nu kommer att spridas i staden för att öka medvetenheten hos boråsarna. Alla måste dra sitt strå till stacken, menar han.

– Ingen vill ha det här. Vi måste öka vårt civilkurage och sätta ner foten. Vi måste göra mer än bara prata.

Bakom det nya samarbetet, som tituleras ”Mot bränder och skadegörelse i Borås stad”, ligger Brottsförebyggande rådet i Borås (BRÅ).

– Dels vill vi vända oss till offentligheten. Men vi vill också att privatpersoner är med och bidrar till att Borås blir en bättre stad. Vi vill inte ha en förfulad miljö längre, fortsätter Levinsson.

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.