Så kan corona drabba Borås Tidning och dig som läsare

Borås Artikeln publicerades

Corona kan drabba även BT:s produktion. Men vi prioriterar vår nyhetsbevakning.

Sverige är drabbat av corona-viruset. Det är viktigt att Borås Tidning tar sin roll i den kris som pågår och levererar trovärdig journalistik med så mycket information om pandemin som möjligt. Med det kan vi bidra till de trygghetsskapande åtgärder som vidtas av de offentliga institutionerna.

Men Borås Tidning är också en arbetsplats med samma utsatthet som alla andra arbetsplatser i Sverige. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer i allt vi gör, men går förstås inte mer säkra än andra samhällsaktörer.

Skulle många av oss som jobbar i BT-huset, i vårt tryckeri eller vår tidningsdistribution bli sjuka kan det påverka vår produktion.

Det skulle i sällsynta fall kunna innebära att papperstidningen inte delas ut i normal omfattning, eller i värsta fall inte tryckas.

Corona lär med säkerhet innebära att pappersupplagan av BT blir tunnare den närmaste tiden, eftersom de allra flesta evenemang är inställda.

Men viktigt att veta är att BT prioriterar all nödvändig rapportering om corona-virusets händelseförlopp och effekter, liksom alla andra relevanta nyheter som rör Sjuhärad. Se därför till att vara inloggad på bt.se eller att ha laddat ner vår nyhetsapp MinBT! Du är välkommen att kontakta BT:s kundcenter, 033–7000700 eller kundcenter@bt.se, om frågor uppstår.

Stefan Eklund

chefredaktör

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.