Så har helgtidningarna förändrats

"En dagstidning är en produkt i ständig förvandling, det gäller även Borås Tidning och har så gjort ända sedan vi startade verksamheten, 1826", skriver Stefan Eklund.
Borås • Publicerad 6 oktober 2014

Bästa läsare!

En dagstidning är en produkt i ständig förvandling, det gäller även Borås Tidning och har så gjort ända sedan vi startade verksamheten, 1826. I dag hittar du till exempel en ny tv-bilaga i tidningen, men det är bara ett av flera nya inslag som vi har tagit fram för att göra våra helgtidningar ännu mer innehållsrika, helt i linje med våra läsares önskemål:

Fredag

Två nya krönikörer, båda kända Borås-profiler med mycket att säga: Vildana Aganovic och Åke Englund.

Vi i Sjuhärad – här samlar vi allt material som ni läsare skickar in, alltid på fredagar och ytterligare en dag i veckan. Här krönikerar också BT:s Lars Lundberg om stort och smått i vår bygd.

Lördag

Cityliv – en ny avdelning om allt av vikt som sker i Borås stadskärna. Reportage, intervjuer, enkäter – och en krönika av vår citylivsprofil, Magnus PJ Larsson.

Alltid en intervju med en borås­aktuell person.

En lördagskrönika av vår näringslivsredaktör Valdemar Lönnroth.

Söndag

Den trio som driver vårt dagliga nyhetsarbete – nyhetschefen Carl Lind, agendachefen Hanna Grahn Strömbom och webbchefen Eric Klefberg – turas om att skriva om nyhetsveckan som gick och nyhetsveckan som kommer.

Vi satsar extra på vår opinionsjournalistik på söndagar – en ledarsida blir två.

Alltid ett längre reportage på söndagar.

Hela livet – en ny avdelning om stora och små vardagsfrågor.

Alltid en intervju med någon av Sjuhärads ­näringslivsprofiler.

Från och med den här helgen upphör vi också med vår lördagsbilaga Hela Helgen, men var inte orolig, allt det du uppskattade där kommer du att hitta i våra ordinarie tidningar:

En ny tv-bilaga, som sagt, som följer med fredagstidningen.

Bildkrysset i fredagstidningen.

Modesidorna i fredagstidningen.

Våra populära krönikörer Mats Palmquist och Karin Samuelsson i lördagstidningen.

Berglins och BT för 50 år sedan i söndagstidningen.

Bengt I Johanssons uppskattade vintips dyker med jämna mellanrum upp i torsdagstidningen, tillsammans med Mia Gahnes mat­sida (som ni hittar i BT varje torsdag).

Dessutom, från och med 1 november, kommer BT inte längre att ha några tidningsfria dagar. Under de röda dagar under året som BT av tradition inte har utkommit tidigare så kommer vi att producera en eBT, tillgänglig för alla våra prenumeranter, i datorn, läsplattan eller mobilen. Borås Tidning 365 dagar om året, helt enkelt.

Så mycket nöje med BT! Hoppas ni gillar våra nya inslag i tidningen. Hör av er på måndag mellan kl 13 och 14 med synpunkter och frågor, ros och ris. Då chattar jag med er läsare om våra förändringar på bt.se.

Stefan Eklund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.