Roland Andersson: "Visa intresse förbjudet i S"

Roland Andersson (S) var länge kommunalråd i Borås, innan han tog klivet till att bli regionråd.
Nu spekuleras det om att kommunalrådet Ulf Olsson (S) ska gå samma väg.
Borås • Publicerad 16 januari 2013
Foto: Ingemar Brink

Numera har ju Andersson lämnat den politiska hetluften för pensionärslivet.

Han säger att han inte hört något skvaller om att Olsson är på väg bort från Boråspolitiken.

– Jag kan föreställa mig lite vad som är anledning till spekulationen, även om jag inte deltar. Ulf Olsson har suttit, är det 18 år, på sin post. Då inträffar något. Möjligtvis skulle han vilja hamna i regionen. Möjligtvis kan man läsa in uppdraget som ersättare i regionstyrelsen på det viset.

– När jag lämnade Borås kommun efter 16 år fick jag formellt en förfrågan inför valrörelsen 1998.

Andersson trivdes bra i Borås, men då blev det naturligt för honom att ställa sig frågan om det inte kunde vara intressant att göra något mer än att vara kommunalråd i Borås.

Men det hör inte till socialdemokraternas partikultur att säga att man är intresserad av en speciell post ett och ett halvt år innan valet.

– Det förbjuder en tradition i vårt parti, säger Andersson. Jag har inte bett om att få ett enda uppdrag i min karriär. Det har blivit vad det har blivit, det har byggt på förtroende inför nomineringar.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.