Annons

Rekordförsäljning av majblommor

Trots sin hundra år på nacken står majblomman lika stadigt i sin prakt som tidigare.
Borås • Publicerad 3 maj 2008
Försäljningen har gått på högvarv i vårsolen. Med på bilden: Sara Pettersson, Madeleine, Lennart Paulsson, Eva Erlandsson, Birgitta Persson, Ardian, Jesper, Florin, Rasmus, Kerstin Olsson, Karoline och Kristoffer.
Försäljningen har gått på högvarv i vårsolen. Med på bilden: Sara Pettersson, Madeleine, Lennart Paulsson, Eva Erlandsson, Birgitta Persson, Ardian, Jesper, Florin, Rasmus, Kerstin Olsson, Karoline och Kristoffer.Foto: Lisa Hjertén

I år är den lila och mörkblå. Frågan är om det var årets färgkombination eller försäljningsteknik som gjorde att Individuella programmet Sär på Almåsgymnasiet kunde slå sitt gamla försäljningsrekord med mer än 20 000 kronor.

– En, två, tre, fyra, fem, Ardian räknar stolt blommorna i sin neongröna väska. Efter långa och noggranna förberedelser har det under två veckor sålts för hela 82 697 kronor. Av fjorton elever.

Annons

– Vi har lagt in det här i undervisningen under hela terminen med allt ifrån matematik till filmer om varför man säljer majblomman, berättar Birgitta Persson, en utav lärarna på skolan.

Emma Brink

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons