Rekorddag på djurparken

Aldrig tidigare har Elfsborgsdagen i djurparken lockat så många.
Borås • Publicerad 30 augusti 2008
För åttonde året i rad var det igår dags för Elfsborgsdag i djurparken. Lördagen bjöd på strålande sol och många besökare passade på att få en autograf av sina idoler i Elfsborgs A-lag, bland annat Helgi Danielsson, Daniel Nordmark och Emir Bajrami.
För åttonde året i rad var det igår dags för Elfsborgsdag i djurparken. Lördagen bjöd på strålande sol och många besökare passade på att få en autograf av sina idoler i Elfsborgs A-lag, bland annat Helgi Danielsson, Daniel Nordmark och Emir Bajrami.Foto: Anders Ylander

Lördagen blev rekorddag för Borås djurpark.

Upp emot 8500 besökare och många köade för en autograf eller kanske en bild tillsammans med sin fotbollsidol.

– Jag tror att dagens Elfsborgsdag är en av de bästa vad det gäller antal besökare. Kanske den allra bästa. Jämför vi med förra året så är det nog dubbelt så många betalande i år, säger Bille Appelkvist som sitter i kassan på Borås djurpark.

Efter stängningsdags kan Annika Ohlson, arbetsledare på djurparken, bekräfta att Bille Appelkvists uppskattning stämmer.

– Omkring 2000 betalande och cirka 6500 Elfsborgsbiljetter har vi räknat under dagen, säger hon.

Det är i runda siffror en ökning med cirka 1000 personer jämfört med tidigare toppnoteringar en Elfsborgsdag.

– Jag tror att vädret har spelat en stor roll. Förra året var det regn och tidigare år har det varit fina höstdagar. I dag (läs igår) har det ju varit som en riktig högsommardag, säger Bille Appelkvist.

För besökarna blev det en dag med god jaktlycka. I alla fall om man är autografjägare.

Andreas Augustsson, Teddy Lucic, Anders Svensson eller Fredrik ”Bella” Berglund. Några av stjärnorna i Elfsborgs A-lagstrupp vars namnteckningar var hett eftertraktade i Borås djurpark igår. Unga fans och föräldrar stod i kö halvtimmesvis för att få träffa och byta några ord med sina spelarna. Några unga fans vågade också be om att få bli fotograferade tillsammans med idolerna.

Theodor Carlsson, 8 år, hade släpat med sig mamma ända från Ängelholm för att få träffa Elfsborgs fotbollsstjärnor. Igår la han ytterligare några namn till sin autografsamling. Dessutom passade han på att ställa sig mellan Fredrik Berglund och Jesper Florén, som la armarna runt halsen på den strålande glada 8-åringen, medan mamma Pernilla tog en bild.

– Vi var här förra året också, men då missade vi Bellas autograf, säger Theodor och drar i mamma för att komma vidare till nästa bord och fylla på autografblocket med fler namn.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.