Reflexer till 2000 elever i Sjuhärad

Den mörka årstiden kryper allt närmare och då är det viktigt att synas. I går fick elever i år fyra på Sjöboskolan vars ett reflexpaket.
Borås • Publicerad 1 oktober 2014
Razan Almimeh, Ella Persson och Elin Tronstad var nöjda med sina nya reflexer.
Razan Almimeh, Ella Persson och Elin Tronstad var nöjda med sina nya reflexer.Foto: Håkan Rosenqvist

Syns du så finns du. Något som gäller i allra högsta grad i trafiken och en reflex gör stor skillnad. I går fick elever på Sjöboskolan ett reflexpaket i sin hand.

– Vi gör det här för att vi tycker det är viktigt att man syns i trafiken, säger LBC:s vd, Martin Falck som delade ut reflexerna.

Totalt, med början i dag, ska företaget dela ut 2000 reflexpaket till fjärdeklassare i 53 skolor i Borås, Mark och Ulricehamn.

– Det är bra, nu syns man i mörkret. Jag brukar ha reflexväst på mig när jag är ute och det är mörkt, säger Ella Persson och synar sina nya reflexer.

Klassläraren Helen Säverot är också glad för företagets initiativ.

– Det här passade jättebra för vi håller på och pratar om de här sakerna just nu, hur man ska utrusta sig i mörkret, säger hon.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.