Redo att lysa upp Borås i dag

Årets Luciakröning ägde traditionsenligt rum på Stora torget i går kväll. Regnet till trots hade flera hundra människor samlats kring Rådhusets ljusbeklädda trappa.
Borås • Publicerad 12 december 2011

Prick klockan 18 började orkestern att förbereda publiken för lucia och hennes sex tärnors skönsång. Nedanför trappan väntade förväntansfulla familjer, kompisgäng och en väldig massa barn som alla ville få en glimt av årets luciatåg. I luften kunde man se en varierad mix av paraplyer, kameror och inte minst mobiler, som konstant blixtrade.

Applåderna var höga när luciatåget kom ut från Rådhuset och ställde sig på trappan. Bredvid stod Christer Björkman, årets Boråsambassadör, som först höll ett tal för att därefter kröna årets lucia, Kajsa Davidson. Efter alla sånger var det dags att åka runt torget på häst och vagn.

Lucia har i år haft ett minst sagt fullspäckat schema. Hittills har de haft hela 130 både privata och offentliga föreställningar. Efter gårdagkvällens stora framträdande på Stora torget har de fortfarande 40 framträdanden kvar.

Idag, den 13 december blir en väldigt lång dag. Klockan 6 på morgonen börjar de och 18 framträdanden senare, klockan 21.30, är de klara för dagen. Men dagens många framträdanden är inget som drar ned på deras humör.

- Det är jättekul och så himla roligt att det är så många här ikväll. Det är bara lite trist väder, säger Kajsa och hinner knappt säga klart sin mening innan det kommer fram folk som vill ta en bild med henne och resten av tärnorna.

Forough Shahriary
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.