Räddade sig ur brinnande hus i Funningen: "Kunde gått riktigt illa"

Tack vare att en bekant till kvinnan och hennes barn som bor i huset vaknade av röklukt kunde samtliga rädda sig ur det brinnande huset genom ett fönster.
Borås • Publicerad 28 november 2011
Huset totalförstördes, och på måndagsmorgonen återstod bara delar av grund och murstock.
Huset totalförstördes, och på måndagsmorgonen återstod bara delar av grund och murstock.Foto: Jan Pettersson
När räddningstjänsten kom till platsen fanns inget att göra för att rädda huset som brann ner till grunden.
När räddningstjänsten kom till platsen fanns inget att göra för att rädda huset som brann ner till grunden.Foto: Jan Pettersson

Larmet om branden kom klockan 03.49 natten mellan söndag och måndag. Två vuxna och två barn fanns då i huset.

En manlig bekant som hjälpte kvinnan med renoveringen av bostaden och som sov över i huset vaknade på natten av röklukten. Trots försök gick elden inte att släcka och samtliga fyra som befann sig i huset fick fly ut genom ett fönster.

– Det kunde ha gått riktigt illa, säger Markus Bodén stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Kvinnan och hennes barn hyr huset sedan i höstas och ägaren, Christer Jonsson, som i sin tur köpte fastigheten för ett par år sedan var i går förmiddags på plats.

– Så sent som i går drack vi adventskaffe i huset och nu är det borta. Det känns overkligt, säger han.

Christer Jonsson, som är bekant med hyresgästen, berättar att branden troligen började i hallen och att det var där det gjordes inledande försök att släcka elden.

En hund och eventuellt en katt saknas efter branden. Kvinnan och hennes barn har tillfälligt fått flytta in hos kvinnans mamma.

Bostadshuset blev helt övertänt och räddningstjänsten lät det brinna ner under måndagsmorgonen. Det finns inga misstankar om att branden ska ha varit anlagd. En teknisk undersökning för att försöka hitta en brandorsak kommer att genomföras.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.