Annons

Problem med utdelningen av BT

Det är fortsatta störningar i distributionen av BT i delar av Sjuhärad. Detta kan leda till att vissa hushåll blir utan papperstidning.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Sjuhärad • Publicerad 3 december 2021
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Det svåra väglaget efter de senaste dagarnas snöoväder i Sjuhärad har orsakat störningar i distributionen av papperstidningen.

– Vi gjorde ganska tidigt på onsdag kväll bedömningen att det skulle bli en besvärlig natt väglagsmässigt och därmed stor olycksrisk för våra distributörer vilket gjorde att vi tog ett beslut om att ställa in hela utdelningen. Därefter har dessutom flera av våra medarbetare drabbats av sjukdom vilket gör att vi utöver väglaget har svårt att få ihop bemanningen, säger Catrin Ljung, marknadschef på BT.

Annons

Hur ser prognosen ut framåt?

– Vi har fortsatt sjuka medarbetare och prognosen visar på att det är fortsatt ostadigt väder över sjuhärad i natt men vi gör allt vi kan för att försöka säkerställa att så många som möjligt får möjligheten att få sin tidning i brevlådan.

Hur hanteras situationen på BT:s redaktion?

– Vi kommer i helgen att skicka tidningen till tryckeriet tidigare än vad vi normalt gör på kvällarna och på så vis försöka att skapa mer utrymme för distributionen. E-tidningen, däremot, kommer vi som vanligt att uppdatera med sena artiklar och sportresultat, säger Carl Lind, BT:s redaktionschef.

Under helgen kommer det att finnas papperstidningar för avhämtning i BT-huset och på de lokala redaktionerna runtom i Sjuhärad. Samtidigt finns möjligheten att ta del av allt innehåll i tidningen i BT:s digitala kanaler; apparna MinBT och eBT och via bt.se.

Emilie WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons