Pristagare på Turismens dag utsedda

Stefan Jalderyd från Ulricehamns IF skidsektion och Lotta och Peder Wendefors på Björnhyltans Trädgård i Ambjörnarp. Så heter årets pristagare på turismens dag.
Borås • Publicerad 27 september 2012
Förra året blev de nominerade som årets Turistprofiler i Sjuhärad. I år tog Lotta och Peder Wendefors hem priset som Bästa värdarna i Sjuhärad. Camilla Palm, turistchef i Ulricehamn tog emot priset i Stefan Jalderyds ställe, då han inte kunde närvara vid prisutdelningen.
Förra året blev de nominerade som årets Turistprofiler i Sjuhärad. I år tog Lotta och Peder Wendefors hem priset som Bästa värdarna i Sjuhärad. Camilla Palm, turistchef i Ulricehamn tog emot priset i Stefan Jalderyds ställe, då han inte kunde närvara vid prisutdelningen.Foto: Anton Hedberg

Årets turistprofil är går till en person, organisation, företag eller förening som utvecklat turismen inom Sjuhärad. Priset delas ut av Leader Sjuhärad.

Med nomineringen: "En eldsjäl som genom idogt arbete gjort skidanläggningen i Ulricehamn känd och lockat såväl stora mängder motionärer som yttersta Sverigeeliten till Sjuhärad." är Stefan Jalderyd från Ulricehamn IF skidsektion årets vinnare.

– Det känns bra. Det här är ju något som jag brinner för och det är kul när man visar uppskattning för min idoghet och uthållighet, säger pristagaren.

Utmärkelsen Bästa värden utses av turistorganisationerna i Sjuhärad. Och i år tillföll priset Lotta och Peder Wendefors, som blev överraskade när prisutdelaren Morgan Hjalmarsson ropade ut deras namn.

– Ja verkligen. Det är fantastiskt roligt. Vi är jätteglada. Det här är ingen dagslända det här, utan det är uthållighet och hårt arbete som ligger bakom, säger Lotta Wendefors

– Värdskap handlar om att vara ambassadör, inte bara för vår egen sak, utan också för Ambjörnarp. Vi vill att vår verksamhet ska gynna även andra i byn, fyller Peder i.

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.