Premiär för marknad i Borgstena

Litet mötte stort, gammalt mötte nytt. I går var det premiär för marknad i Borgstena och tyngdpunkten låg på veteranfordon.
Borås • Publicerad 29 september 2013
Foto: 

På rad efter rad stod veteranbilarna uppradade på den stora åkern mitt emot bensinmacken i Borgstena.

– Någon hade räknat och sa att det var över 80 stycken, säger Håkan Jagendal, en av arrangörerna till Borgstena marknad som hade premiär i går.

Borgstenabon Håkan Jagendal ler med hela ansiktet när han får frågan om han är nöjd med premiären.

– Det här blev superlyckat. Det blir garanterat en fortsättning nästa år och då ska vi växa. Det här var ett test som slog väl ut, säger Håkan Jagendal.

Var det inte en vågad chansning att lägga marknaden samma helg som Höstmarknaden i Borås?

– Jo, det kan man tycka men det här var den enda helgen som funkade för oss. Sedan tror jag att vi lockar en annan publik än Höstmarknaden inne i Borås, säger Håkan Jagendal.

En som hade tagit med sig sin veteranbil till marknaden i Borgstena var Lasse Johansson från Bredared. Troligen hade Bredaredsbon den äldsta av alla bilar på plats.

– Jag brukar ha den äldsta bilen på sådana här tillställningar. Det här är en T-Ford från 1923. Jag köpte den 1963, då hade den legat 30 år i en gödselstack. Nio månader senare var den färdig, säger Lasse Johansson.

Den som var intresserad kunde bekanta sig med både äldre och lite nyare veteraner, svenska och utländska. Bilsamlarna Stefan Norén och Lars Speek från Nossebro har specialiserat sig på Volvobilar och nyttofordon. På marknaden ställde de ut två polisbilar från 60- och 70-talet, båda Volvo en Amazonkombi och en 145:a.

Aktion blev det också när ett gäng ulricehamnare körde gräsklipparrace ute på åkern.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.