Premiär för familjedag på Hestra

Hestra och Ekåsområdet har under de senaste åren haft en stor inflyttning av unga familjer.
Borås • Publicerad 11 september 2008
Pastor David Cederström är initiativtagare till Hestra Familjedag.
Pastor David Cederström är initiativtagare till Hestra Familjedag.Foto: PeGe Johansson

Hestra Cafékyrka, en del av Adventkyrkan i Borås, har genomfört en lokal gallupundersökning om vad de nyinflyttade visste om samhällsservice, fritids och föreningsliv.

Många av de tillfrågade hade synpunkter på att Hestra var ett ställe där man bodde och att det saknades affärer eller bra bussförbindelser. Underhållning och sociala mötesplatser finns i centrala Borås.

Undersökningen visade också att många föräldrar är oroliga för att deras barn åker ner till stan för att "dra omkring".

Pastor David Cederström vid Hestra Cafékyrka tog ett initiativ att inbjuda föreningar och organisationer till en nätverksträff för att man gemensamt skulle kunna få igång en aktivitet för att Hestra- och Ekåsbor skulle kunna mötas på en familjedag.

– Vi vill att våra organisationers verksamhet skall kunna bidraga till ett bättre liv med hälsa, livskvalité, mål och mening för folk inom området. Vi vill kunna visa på invånarna den mångfald av av aktiviteter, evenemang sport och fritidsmöjligheter som finns inom området säger David Cederström, pastor i cafékyrkan.

På lördag är det dags för den första familjedagen på Hestra Midgård. Det blir utställningar, seminarier, tävlingar, lekar, konserter och föreningar som visar upp sina aktiviteter.

Bland annat blir det seminarier i ämnena grannfejd eller kvartersidyll och vad är hemligheten bakom god grannsämja?

Skolan mitt i byn behandlar ämnet utbildning med barn och familjen i centrum. Ett annat angeläget ämne är, "allt du velat veta om din tonåring men inte vågat fråga".

I stort sett alla föreningar och organisationer inom de två bostadsområdena Hestra och Ekås ställer upp och erbjuder de boende att gå med i någon aktivitet som kan öka livskvalitén på områdena.

– Jag hoppas denna första familjedag ska kunna bli en brobyggare mellan människorna här på Hestra och i Ekås säger initiativtagaren David Cederström.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.