Annons

Premiär för bingosatsning i Borås

Svenska Spels nya storsatsning “BingoLive” hade idag premiär i Borås.
Borås • Publicerad 23 maj 2008
Ulla Classon (tv) och Carina Segersten på nya BingoLive-Svenska Spel på Österlånggatan i Borås.
Ulla Classon (tv) och Carina Segersten på nya BingoLive-Svenska Spel på Österlånggatan i Borås.Foto: PeGe Johansson

I moderna lokaler, med den senaste digitala tekniken, bjöds premiärspelarna på kaffe och smörgås.

Personalen från gamla City-Bingo har följt med över till Svenska Spel och nu gäller det att lära sig alla datatekniska nymodigheter.

Annons

Men andra bingohallar i Borås är inte rädda för konkurrensen.

Ulla Classon har jobbat som bingoutropare i 31 år, hennes kollega Carina Segersten har jobbat ett 10-tal år på City Bingo på Torggatan. Nu flyttar dom över till Svenska Spels nya hall på Österlånggatan.

– Det här blir bra säger dom, nu har vi fått lära om, ingen scen att sitta på och ropa ut bingonummer, nu får vi headset och ska ropa ut nummer gående i lokalen. Det är fortfarande så att många människor tycker det är fult att spela bingo, man skäms att tala om att man går till bingohallen. Kanske vi kan ändra på det när Svenska Spel nu har öppnat i en öppen och flott miljö, säger de.

Norrbybingo på Allégatan är en konkurrent, där var det idag lika mycket folk som det var på Svenska Spels öppningsdag.

– Vi har ökat an talet spelare sen årsskiftet. Vi är inte rädda för konkurrensen. Jag tror att våra bingospelare håller sig till den traditionella bingon. Vi har också byggt ett väl ventilerat rökrum hos oss, bingospelet minskade rejält när rökförbudet infördes för tre år sedan, vi har tagit tillbaka den publiken. Vi bryr oss inte om Svenska Spel utan försöker utveckla vår traditionella produkt, säger Paavo Väyrynen, chef på Norrby Bingo i Borås.

BingoLive

Svenska Spels BingoLive är ett samarbete med föreningslivet.

Hela överskottet går oavkortat till samarabetpartnerna.

Nio organisationer är samarbetspartner i Borås: Borås GoIF, Borås HC, Borås HC Talanger, Borås IOGT-NTO krets, Elfsborgs Simklubb, Kronäng IF, Rydboholm SK, Äspered IF, ÖSTK.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons