Populär påskmarknad i Borås

Två gånger om året har Rädda Barnen i Borås marknad, jul och påsk.
Borås • Publicerad 20 mars 2008
Rädda Barnens ordförande i Borås, Birgitta Olsson bjuder ut ett äggfat på påskmarknaden.
Rädda Barnens ordförande i Borås, Birgitta Olsson bjuder ut ett äggfat på påskmarknaden.Foto: PeGe Johansson

Marknaderna är en tradition och årets överskott runt 10.000 kronor går till lokala projekt. Tjejgrupper, hjälp med läxläsning och samtalsgrupper.

Det är en tradition att Rädda Barnen har påskmarknad på Stora Torget. Med tombola, hembakat och en "miniloppis" lockas torgbesökarna att ge en slant till Rädda Barnens lokala verksamhet.

– Det finns stora behov. Vi är 1300 medlemmar i Borås men vi är bara ett 30-tal som är aktiva säger Birgitta Olsson, ordförande i lokalavdelningen.

De projekt som är aktuella i vår är i första hand att stärka självkänslan bland tjejer på Ekarängskolan.

Föreningen jobbar också med tjejer i åttondeklass för att få igång samtalsgrupper där deltagarna får möjlighet att prata om sina problem.

– Behovet är stort, det är med sorg i hjärtat jag läste om branden på förskolan i Dalsjöfors. Man skulle önska att vi och många andra skulle kunna vara med ute i det förebyggande arbetet bland barn och ungdomar. Det behövs så mycket vuxenkontakt, säger Birgitta Olsson.

Tillströmmingen var god på Stora Torget i Borås, många kom fram till marknadsståndet och bjöd på loppmarknadsprylarna eller köpte hembakat till påskkaffet.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.