Annons

Politiker anmäld för misshandel av pojke: "Det var bara en lätt örfil"

Lars Schönberg, ledande politiker i Viskafors, har anmälts för misshandel efter bråk med några pojkar på torget i samhället.
Borås • Publicerad 18 maj 2008

VISKAFORS. – Det var bara en lätt örfil. Killarna har länge hållit på och trakasserat folk här, säger Schönberg.

– Jag har aldrig varit en sån som går och viftar med nävarna. Men det finns gränser för vilka könsord och okvädningsord man ska behöva ta.

Annons

Socialdemokraten Lars Schönberg är vice ordförande i Viskafors kommundelsnämnd och vice ordförande i Viskaforshem AB.

Bråket som blivit hett samtalsämne i Viskafors började utanför bostadsbolagets kontor i tisdags morse och kan få konsekvenser för Schönberg:

–Det är ju kutym att ta timeout om det blir polisutredning, så vi får se vad som händer.

Enligt honom har pojkarna en längre tid ställt till bråk och terroriserat hyresgäster.

Han skulle säga till dem när de betedde sig illa utanför kontoret och vräkte ur sig grova saker:

– Jag bad dom försvinna och tog tag i en kille ordentligt.

Pojkarna flyttade sig en bit, fast fortsatte att ropa. Schönberg vände sig om och gick mot dem. Då sa en 14-åring något som fick Schönberg att reagera starkt:

– Jag tog tag i hans jacka och gav honom en lätt örfil. Det var bara en markering, en smätt på kinden. Jag sa att han inte skulle kalla folk såna saker.

En annan pojke hade redan ringt sin kontaktperson inom socialen, som kom till platsen och försvarade ungdomarna. Schönberg larmade polisen som ryckte ut med tre patruller.

Två polisanmälningar skrevs, en om misshandel och en om ofredande av den 67-årige politikern. Enligt honom var händelsen kulmen på något som pågått länge:

Annons

– En klick ungar, vissa är bara 13 år, terroriserar våra hyresgäster och ställer till en massa annat. Jag vet boende som inte står ut längre och tänker flytta.

– Jag är medveten om att jag kan råka illa ut för att jag ingrep och sa ifrån. Men jag tror aldrig att jag känt så starkt stöd som efter denna händelse.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons