Polisen söker vittnen till rån

Polisen söker nu vittnen i samband med knivrånet vid Fiskedammen tidigt i onsdags morse.
Borås • Publicerad 6 augusti 2009

Rånaren var iklädd keps. Han hade svarta kläder och svarta handskar. Han var cirka 180 centimeter lång och hans ålder har uppskattats till 15-16-år.

Han pratade bräcklig engelska med målsägaren, men det använde han säkert bara för tillfället, säger kommissarie Sture Thorstensson, kommissarie vid Boråspolisens utredningsavdelning.

Alla vittnen intressanta

– Vi är speciellt intresserade av en man och en kvinna som ska ha passerat strax före överfallet. De bör ha sett rånaren, säger kommissarie Sture Thorstensson

Polisen är intresserade av dem som har passerat i närheten av Fiskdammen tidigt under onsdagsmorgonen. Även den som inte sett själva rånet kan ha gjort iakttagelser som är intressanta för polisutredningen.

– Någon bör ha sett den här mannen, säger Sture Thorstensson.

Ett fult rån

Det var vid sextiden på morgonen i onsdags som rånet ägde rum. En 45-årig kvinna var på väg till sitt arbete på lasarettet när hon blev attackerad. Mannen lär ha stått gömd bakom ett träd.

– Det var ett ganska fult rån, säger Sture Thorstensson.

Rånaren körde upp en kniv mot halsen på kvinnan och hon fick också ta emot slag i ansiktet. Den 45-åriga kvinnan chockades svårt av händelsen.

Bland annat stals kontanter. Polisen spårade senare i området med hund och fann bankkort och fler av kvinnans tillhörigheter.

– Självklart gör ett sådant här rån att många som är ute och går i området blir rädda, säger Thorstensson.

Polisen är därför mycket angelägen om att kunna klara upp brottet så fort som möjligt.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.